fbpx

SAMMEN STYRKER VI KLIMAET

PJ Production blev tidligere på måneden interviewet af Midtjyllands Avis, omkring vores bæredygtige engagement på et marked med konstant udvikling.  

PJ Production har været i møbelbranchen siden 1997, hvor vores primære fokus har været, og fortsat er, at producere kontortilbehør til arbejdspladsen. Dette kan eksempelvis være skuffer til personlig opbevaring, ophæng til monitorskærme, innovative holdere til både kaffekoppen og mobiltelefonen, samt flere arbejdsorienteret accessories. Kort sagt produkter som optimerer arbejdsdagen og imødekommer det aktuelle ønske om clean-desk. For at fastholde vores markedsposition samt tage ansvar for klimaet, har vi udarbejdet en Corporate Social Responsibility (CSR) strategi, og aflægger et årligt CSR-regnskab. I CSR-strategien arbejder vi struktureret med økonomisk bæredygtighed, menneskelig livskvalitet og naturlig balance. Derudover har vi valgt at fokusere på FNs verdensmål nummer #12 – Ansvarligt Forbrug & Produktion.

“Vi tager vores sociale ansvar alvorligt, og ynder at skabe fremtidens bæredygtige arbejdspladser.”
// Danny Jensen, salgsdirektør & partner

Som konkrete tiltag kan det nævnes, at vi fremadrettet vil fokusere yderligere på udviklingen og produktionen af bæredytige produkter. Foruden tiltag associeret med materialevalg og produktudvikling, fokuserer vi ligeledes på at skabe en bæredygtig drift. Dette ved hjælp af et papirløst bogholderi, hvor alt foregår digitalt, en CO2-neutral hjemmeside og minimering af tryksager, og det som fortsat prioriteres at blive trykt er printet i FSC-certificeret papir. Vi har ligeledes nedgraderet vores ugentlige forsendelser, som på nuværende tidspunkt bliver samlet og afsendt to gange ugentligt. Afslutningsvis har vi fået udskiftet alle vores pærer til LED i produktionen og lageret såvel som på vores kontor. 

De sidste to år har vi brugt en del ressourcer på udvikling af produkter i andre materialer end metal, som tidligere har været vores foretrukne materiale. Det har resulteret i forskellige typer af produkter fremstillet i bambus. Der er store fordele ved bambus, idet græssorten vokser hurtigt og der hverken skal anvendes sprøjtegift, kunstig vanding eller gødning under produktion.

“Bæredygtighed er blevet en naturlig del af vores bevidsthed.”
// Danny Jensen, salgsdirektør & partner

At arbejde struktureret med bæredytighed er blevet en naturlig del af vores bevidsthed ved PJ Production. Overordnet handler det for os om, at tage et samfundsmæssigt ansvar, – både internt og eksternt. Dernæst er der ligeledes det økonomiske aspekt. Vi oplever specielt en øget efterspørgsel og stigende krav til, hvordan vi forholder os til miljø og bæredygtighed. Disse krav mærker vi både fra vores danske kunder, men i lige så høj grad fra vores eksportkunder. Dette fremmer ligeledes vigtigheden af et CSR-regnskab, idet det ville være betydeligt mere vanskeligt at have sammenhandel med disse kunder. 

“Vi ønsker at være vores samarbejdspartners foretrukne valg grundet vores bæredytige sortiment.”
// Danny Jensen, salgsdirektør & partner

Fra at vi for år tilbage ikke havde nogen specifik strategi forbundet med bæredygtighed, til at vi idag tiltænker bæredygtighed ind i hvert enkelt tiltag i hverdagen. Dette har både flyttet vores medarbejdere og organisationen til nye og mere bæredygtige højder. Vi kan klart mærke værdien af den indsats, som er blevet ydet i forhold til virksomhedens holdning til klima, hvor vi har positioneret os som en attraktiv samarbejdspartner, når det kommer til bæredygtig samhandel og produktion. Det er en dynamisk proces, hvor der hele tiden skal sættes nye mål, så vi fortsætter med at være first movers. 

“Bambus var blot første skridt. Vores næste er at producere i filt fremstillet af 70 procent genbrugsplast.”
// Danny Jensen, salgsdirektør & partner

Vi har på nuværende tidspunkt indgået et designsamarbejde med Hans Thyge & Co., hvor vi i samråd skaber en cirkulær kollektion til den moderne arbejdsplads. Foruden at designe og producere nogle af produkterne i bambus, har vi ligeledes fokuseret på andre bæredygtige materialer. Eksempelvis vil der indgå en filtskuffe i kollektionen, som er fremstillet af 70 procent genbrugsplast fordelagtig for miljøet. Det, tror vi, bliver et rigtigt spændende og banebrydende tiltag, idet kloden generelt har et problem med plast. Det er en stor satsning, men vi er overbeviste om, at både forbruger og forhandler kan forstå værdien og vigtigheden af dette tiltag. 

OM PJ PRODUCTION

PJ Production er en international virksomhed med store ambitioner, som står klar med en løsning til både små og store projekter. Vi går målrettet efter at visualisere vores samarbejdspartners ønsker og behov, hvilket gøres via gensidig respekt og længerevarende dialog. Kontakt os gerne, hvis vi sammen skal skabe fremtiden. 

KONTAKTOPLYSNINGER

Telefon: +45 86 81 23 75
Mail: info@pj-production.dk

Mandag-torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-14.00

da_DKDanish